Tuesday, September 14, 2010

Fotorecept: Tiramisu, které zvládne i začátečník! / Easy Tiramisu fotorecipe

Chtěla jsem publikovat nějaké další články z beauty kategorie, ale odjel mi na týden foťák (fňuk :-x), takže musím sáhnout do fotkových zásob. A proč nepřidat jeden roztomilý recept, že? Dneska nemám grády překládat do angličtiny, takže všem Češkám a Slovenkám přeji dobrou chuť! :-)
I´am sorry, but I haven´t got energy for translating this article today. But maybe you will understand it from picts.




Potřebujeme:

© 2 velká balení piškotů
© 2 kelímky kysané smetany
© 2 pomazánková másla (obyčejná)
© 5 lžic cukru moučka
© 1 lžíci cukru krystal
© 5 lžiček rozpustné kávy (nescafe)
© kakao na posypání

Postup: příprava + krém:
Ø Uvaříme vodu v konvici , do hrnku (půllitrového) dáme 5 kávových lžiček Nescafé a 1 lžíci krystalového cukru, zalijeme.

Ø Do nádoby na šlehání vykydneme 2 pomazáková másla, 5 (vrchovatých) lžic cukru moučka a půl kelímku kysané smetany, mixujeme asi minutu.
Ø Přidáme zbylých 1,5 kelímku kysané smetany a znova mixujeme asi minutu či dvě (prostě až se to všechno hezky promíchá). Jupíí, máme krém :-) .


Postup: dort:
Trošku vychladlé kafíčko si přelijeme (asi polovinu z půl litrového hrníčku) do polévkového talíře, piškoty si vyskládáme na talíř (kulatou stranou nahoru, rovnou dolů), vedle si postavíme formu na dort.
Piškot uchopíme tak jak je palcem a ukazovákem, ponoříme (a HNED vytáhneme! Myslím tím ,,šup tam šup ven") do kávy a položíme do formy.


Takto vyskládáme vždy patro, a zlehka potřeme krémem (asi takovým množstvím, že piškoty trošku půjdou vidět. )






V mé dortové formě to vyšlo na 4 patra piškotů, 4 patra krému. !!!POZOR, abychom si nechali dost krému na nejvrchnější vrstvu!!!










Na nejvrchnější vrstvě krému nešetříme. Zahladíme do co nejvíc hladké vrstvy.









Pokud máme nějakou šablonu, zlehka ji položíme na dort, kakao (ne granko, pravé kakao)dáme do malého cedníčku a proklepeme na dort. Odděláme opatrně šablonku.





Dáme chladit nejlépe na 24 hodin. HOTOVO!
Dobrou chuť :-)


15 comments:

  1. Mám pocit, že to zkusím, protože recept se mi velmi líbí :)

    ReplyDelete
  2. Určitě zkus, je to uplně jednoduchý a naprosto dobroučký :-) A pak dej vědět, jak se ti to povedlo :-) ;o)

    ReplyDelete
  3. Vyzerá úchvatne. Odkrojíš mi kúsoček? :-)

    ReplyDelete
  4. Veve: Klidně, :-D protože já ho jíst nemůžu (leda s amaranthovýma nebo kukuřičnýma piškotama) :-)

    ReplyDelete
  5. looks delicious!!!
    thank u for visiting my blog!!!

    kisses from Poland :)

    http://blogwbutach.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. To musím zkusit! Já vždycky zkysnu na želatině, prostě nejsme kamarádi. Ale tohle vypadá skvěle a hlavně v tom žádná želatina neni. Dám vědět, jak se povedl. Díky za recept :)

    ReplyDelete
  7. That looks delicious woman, I'm sure it was heavenly:) x

    ReplyDelete
  8. Yarisse: Jéé, to jsem ráda, že tě to inspirovalo :-) Děkuji, děkuji, těším se na zpětnou vazbu :)
    Manicure time: Thank you! You´re so nice..

    ReplyDelete
  9. This tiramisu looks delicious. I have to try it out. =)

    Don't worry about the translation, google translate is always avalable=)

    ReplyDelete
  10. Ahoj tiramisu velmi nemusim, nie som na sladke. Ale tvoj blog sa mi velmi paci. Mas tu super napady, aj to s tymi stetcami vyzera ako fantasticka inspiracia. Takze mas noveho citatela ;)

    ReplyDelete
  11. B. Napoleonová: To jde, být žena a nebýt na sladké? :-D
    Děkuji moc O:-) vážně mě těší, že se ti tu líbí. Budu se snažit, aby se líbilo i dál :-)

    ReplyDelete
  12. No ako vidis, ano :D Ja som skor na zeleninku :D Ale obcas mam tiez mlsnu naladu :D

    ReplyDelete
  13. Zrovna jsem přemýšlela,co upeču a už vím co,zkusím tvoje Tiramisu,děkuju za recept!!! :))

    ReplyDelete
  14. Jo, já se domu dostanu ve 4 když nemám žádné odpolední vyučování, jinak až v 6.
    Ale asi máš pravdu, špatná známka někdy prostě přijít musí...

    ReplyDelete

Děkuji za Tvůj komentář :-). Spam a urážlivé komentáře nebudou zveřejněny, dík za pochopení...