Wednesday, September 4, 2013

Cheesecake, který se nedá pokazit

Už hrozně dlouho jsem nepřidala žádný recept, ale nedávno jsem objevila jeden, který se podle mého názoru nedá pokazit, tak se o něj chci podělit (i přesto, že je můj blog běžně beauty). Chtěla jsem vyrobit narozeninový  tvarohový cheesecake s malinami. Inspirovala jsem se proto skvělým receptem zde a trochu ho přetvořila podle svých představ. Tvořila jsem bezlepkový cheesecake, ale je tam minimální rozdíl v surovinách, takže se vám určitě podaří ať ta nebo ta verze.


Potřebujeme:

Na podklad:
  • Sušenky (na formu 18cm jsem použila 125g bezlepkových z Intersparu, při větši formě dávejte 150-200g)
  • Máslo (na formu 18cm stačí 100g, na větší 120g)
Na náplň:
  • 2x vanička polotučného měkkého tvarohu 250g (použila jsem Alberťácký)
  • 1x kelímek zakysané smetany 200ml
  • 1x vanilkový cukr
  • 170g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky (do bezlepkové verze jsem použila Jizerku)
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu

+ ovoce na vrchní vrstvu ( a pokud cheesecake neplánujete sníst celý ten den, tak i balíček dort-želé od Dr.Oetkera za zakapání ovoce)



Postup:
Sušenky dáme do větší misky a dobře podrtíme na padrť. V mikrovlnce si necháme roztopit máslo.
Roztopeným máslem zalijeme sušenky a smícháme prsty. Vzniklou sušenkovo-máslovou hmotu rovnoměrně rozmístíme na dno formy (vrstva bude hodně nízká). Dáme péct na 10 minut při 200 stupních.

Mezitím rozmixujeme tvaroh, třtinový cukr, vanilkový cukr a mouku. Až máme vše hezky rozmixováno, přidáme vanilkový extrakt, vajíčka (postupně) a nakonec zakysanou smetanu. Směs bude hladká, víc hutná než na palačinky, míň hutná než na bublaninu.

Nalijeme náplň na upečený sušenkovo-máslový základ a dáme péct na 10 min při 200 stupních a poté zmírníme na 120 stupňů a pečeme dalších 25 minut.

Po upečení necháme cheesecake v zavřené troubě 2 hodiny. Poté na něj naskládáme ovoce dle chuti a případně připravíme želé podle návodu a zakapeme.

Dáme do chladu minimálně na hodinu...a pak se na něj můžeme vrhnout! :)

4 comments:

  1. Tak jsem právě dostala na něj strašnou chuť :)
    Určitě co nejdříve vyzkouším :)

    ReplyDelete
  2. Interspar ma bezlepkove sušenky, jak se jmenují? nikdy jsem si tam sekce pro celiaky nevšimla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, mají celou bezlepkovou kolekci :-) Jmenuje se to Free from... :)

      Delete
  3. wow, ten spar ve vaňkovce je tak velký, že jsem ho nikdy neprošla podrobně celý... díky za typ :)

    ReplyDelete

Děkuji za Tvůj komentář :-). Spam a urážlivé komentáře nebudou zveřejněny, dík za pochopení...